Skip to content

Architektura i nowoczesne budownictwo – Kupno Premium Outlet / Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab

1 miesiąc ago

388 words

Yamasaki Ku Hong Associates Design Lab zostało nagrodzone pierwszą nagrodą za zaproszenie do konkursu na projekt nowego centrum handlowego w Buyeo w Korei.
Dodatkowe zdjęcia projektu i procesu architektów można obejrzeć po skoku.
Celem konkursu Lotta na klienta jest znalezienie projektu spełniającego trzy misje: Nowy punkt orientacyjny dla Buyeo, starej stolicy Korei; Fun Place, kierunek korporacyjny Lotte dla nowych centrów handlowych; Eko Projekt.
Dzięki uprzejmości Yamasaki.Ku.Hong Associates Ponieważ strona projektu znajduje się obok starego pałacu Bakje, jednej z trzech dynastii, które osiadły na Półwyspie Koreańskim 2000 lat temu, staraliśmy się znaleźć rozwiązanie dla.
Old.
i nowy.
współistnieć; .Krajobraz.
jako.
Architektura.
był tematem tego projektu.
Liniowy zespół sklepów jest połączony, tworząc strukturę podobną do pierścienia, która jest zdeformowana, aby pasowała do wschodniej części witryny; w ten sposób powstają trzy charakterystyczne wewnętrzne podwórza.
Dzięki uprzejmości Yamasaki.Ku.Hong Associates Zewnętrzne ściany zespołu są kamienne, tak że przypomina stare mury zamku, a dach bloku handlowego jest wielkim.
Park Plaza, który zapewnia odwiedzającym nowy obszar odpoczynku.
Pojęcie.
Pejzaż.
jako nowa forma.
Architektury.
pozwala nam skupić wewnętrzne sądy, aby wyrazić je jako.
nowoczesne.
stworzenie, które ma własne życie; ta dwoistość spełnia problem mieszania starego i nowego.
ogród na dachu i zewnętrzne kamienne mury mają służyć jako pozostałości starego zamku.
Trzy stocznie w witrynie Trzy mają inną charakterystykę nie tylko pod względem wielkości i proporcji, ale również pod względem funkcjonalnym.
odzwierciedlać różne kategorie zakupów i wydarzenia; ten projekt opiera się na założeniu, że zakupy nie są już zwykłym procesem.
kupowania.
i.
sprzedaż.
ale.
rozrywka.
i.
doświadczenie kulturowe ..
Basement Plan Architect: Yamasaki Ku Hong Associates Projekt laboratoryjny: Centrum handlowe Lokalizacja: Gyuam-myeon, Buyeo-gun, Chungcheongnam-do, Korea Status: Zwycięzca 1.
miejsca.
Zaproszeni partnerzy projektu: Tae Sun Hong, Won Jin Kim, zespół Chan Park: Jong Seok Kim, Ki Wan Ahn, Yeo Jin Youn, Dong Soo Jang, Eun Jeong Kwon, Mi Ji Lee, Jong Nam Kim, Jang Do Ki Obszar serwisu: 74,698 SM Powierzchnia zabudowy: 16,569 SM Powierzchnia całkowita: 39 964 SM Plan pierwszego piętra Plan drugiego piętra Plan trzeciego piętra Plan czwartego piętra Plan dachu
[hasła pokrewne: spreżyny talerzowe, wieszaki ubraniowe, firma zbrojarska ]

Powiązane tematy z artykułem: firma zbrojarska spreżyny talerzowe wieszaki ubraniowe